Pille Ivask • 15. veebruar 2017 kell 10:30

Swedbank soovitab Merko aktsiat müüa

Merko ehitab.  Foto: Raul Mee

Swedbank prognoosib Merko Ehitusele küll tugevat aastat, ent soovitab praegu aktsiat müüa.

Swedbank märgib, et ehitusturul valitseb väga tugev konkurents ning see muudab ka kõige väiksema kasumimarginaali väga oluliseks. Seepärast hindab pank turu meelestatust aktsia suhtes praegu liiga optimistlikuks ning muudab varasema ostusoovituse müügisoovituseks. Hinnasiht on jätkuvalt 8,80 eurot.

Merko Ehituse aktsia maksab Tallinna börsil praegu 9,08 eurot ning on täna 0,33% võrra tõusnud.

Samas prognoosib pank Merko Ehitusele tugevat aastat, prognoosides käibekasvuks 15%, ning ennustab käibenumbri jõudmist 289 miljonile eurole. 2018. aastal peaks käive jõudma 300 miljonile eurole.

Merko Ehituse 2016. aasta puhaskasum langes eelnenud aastaga võrreldes 39% võrra, 6,1 miljoni euroni. Puhaskasumi marginaal vähenes 2,4%. Võrdluseks, aastal 2015 oli see 4%. Terve aasta müügitulu kasvas alla poole protsendi 252 miljoni euroni.

Hetkel kuum