Olavi Teppan • 23. veebruar 2017 kell 19:51

USA rahandusminister loodab maksureformi augustiks

USA rahandusminister Steve Mnuchin.  Foto: EPA

Eelmisel nädalal USA rahandusministrina tööd alustanud Steven Mnuchin teatas oma esimeses intervjuus uuel ametikohal, et valitsus kavandab suuremaid maksumuudatusi alates käesoleva aasta augustist ning seab eesmärgiks vähemalt kolmeprotsendilise majanduskasvu.

Mnuchin leiab, et aeglasem majanduskasv pärast finantskriisi on olnud ennekõike anomaalia ja tingitud Obama valitsuse poliitikast, mida saab muuta. Trumpi valitsuse eesmärk on Mnuchini sõnul järjepidev kolmeprotsendiline majanduskasv, kuigi eriti paljud analüütikud selle eesmärgi täitmist ette ei näe.

„Meie arvates on ülimalt tähtis, et me jõuaksime tagasi normaalsema majanduskasvu juurde. Normaalsem majanduskasv oleks kolm protsenti aastas või üle selle,“ märkis Mnuchin ajalehe Wall Street Journal vahendusel.

Mnuchini sõnul silub valitsus praegu saadikutekoja ja senati vabariiklastega erimeelsusi maksupoliitika osas, eesmärgiga võtta maksualased seadusemuudatused vastu veel enne kongresmenide augustikuist puhkust. „See on ambitsioonikas ajakava. Pole välistatud, et seadused võetakse vastu aasta lõpu poole,“ lisas Mnuchin.

Hetkel kuum