Liina Laks • 28 veebruar 2017

Skano jäi miljoniga kahjumisse

Skano pood Rocca al Mare keskuses.  Foto: Andras Kralla

Puidutööstusettevõtet räsisid värske majandusaruande järgi mullu nii Soome-suunalise müügi vähenemine kui ka koondamised, mis kokku tekitas ettevõttele miljoni euro suuruse puhaskahjumi.

Skano Group ASi 2016. aasta konsolideeritud müügitulu ulatus 17,5 miljoni euroni, mida oli 6,8% vähem kui 2015. aastal. Ka kontserni EBITDA jäi 2015. aasta omale tublisti alla: 100 000 eurot tunamulluse 739 000 euroga võrreldes. Seda mõjutas laovarude jääkide vähendamise tõttu muutunud laoseis, mille väärtus oli kokku 529 000 eurot, seisis kontserni põhjenduses.

Samuti toimusid ettevõttes 2016. aastal kulude kokkuhoiu eesmärgil koondamised ning koondamistasud suurendasid omakorda kahjumit. Kuid kontsern on optimistlik: tehtu annab selleks aastaks parema stardipositsiooni.

Kuna Soome on Skano põhiturg, mõjutas ettevõtet negatiivselt sealse müügi vähenemine 17,3% võrra. Müük vähenes ka Eestis ja Venemaal, kuid kasvas Portugalis.

Uuel aastal soovib ettevõte keskenduda uute turgude leidmisele.

Hetkel kuum