Indrek Mäe • 24. märts 2017 kell 10:49

Eurotsooni äridelt tubli kasv

Euroopa Komisjoni hoone Brüsselis.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eurotsooni ärid saavutasid märtsis viimase kuue aasta kiireima kasvu, seda suuresti tänu Prantsusmaale ja Saksamaale.

Erasektori ettevõtete edu mõõtev Markit Composite Purchasing Managers indeks jõudis märtsis 56,7 punktini, mis on 0,7 võrra parem tulemus kui veebruaris. Indeksi väärtused, mis jäävad üle 50ne, tähendavad analüütikute hinnangul kasvu ning sellega mõõdetakse ettevõtete valmidust investeerida äritegevusse.

Parimal tasemel oli uute töökohtade loomine, mille osas pole nii head seisu nähtud viimase kümne aasta jooksul, kirjutab BBC. „Äride aktiivsus ning uute töötajate palkamine on märtsiga jõudnud väga heale tasemele,“ ütles IHS Markiti ärianalüütik Chris Williamson.

Eurotsooni kasvu toetasid kõige enam Saksamaa ja Prantsusmaa teenustesektorid. „Kõige paremad uudised tulevad Prantsusmaalt, kus sisenõudlus oli väga tugev,“ selgitas Williamson. „Kuigi valimised valmistavad muret, siis üldpilt on väga hea.“

Majandusanalüütikud usuvad, et tänased uudised võivad julgustada Euroopa Keskpanka pikas perspektiivis intressimäärasid tõstma.

Hetkel kuum