• Jaga lugu:

  Börs: Aasia turgudel rasked hetked

  Vihmavarjuga mees Tokyo börsiindekseid kajastava tabloo ees.Foto: EPA

  Täna polnud Aasia börsidel hõlpu: Jaapani börsiindeks Nikkei kukkus ligi poolteist protsenti ja jõudis 18 592 punktiga nelja nädala madalaimale tasemele, vahendab MarketWatch.

  Ka teised börsiindeksid olid täna miinusmärgiga: Austraalia S&P/ASX200 kukkus 0,42 protsenti, Kospi indeks 0,68, Hongkongi indeks 0,60 Taiwani indeks 0,52 protsenti ning Shanghai komposiitindeks 0,6 protsenti. India Sensex oli samuti 0,36 protsendiga languses.
  Põhjusteks peavad analüütikud eelkõige USA föderaalreservi eilseid väljaütlemisi, et keskpank hakkab kaaluma kriisi ajal tugiostudega 4,5 triljonile dollarile suurendatud bilansi vähendamist. Kuigi seda oli analüütikute sõnul “ette näha”, siis nii varast otsust ei oodatud. Lisaks rõhub turge küsimus, kas Donald Trump ikka peab sõna ja teeb paljuräägitud maksureformi ära – ning millisel kujul. Ja mida räägitakse Hiina-USA tippkohtumisel.
  Lisaks arutati fedi protokollis USA aktsiahindade üle: järgmise aasta oodatav P/E suhe peaks olema analüütikute hinnangul viimase kümendi kõrgeim. “See tähendab, et USA aktsiatel ei ole lühiajalist katalüsaatorit, mis nad kiiresti kerkima paneks,” ütles Kyoya Okazawa, BNP Paribase Jaapanis asuv globaalsete turgude juht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.