Pille Ivask • 24. aprill 2017 kell 14:00

Jack Ma: varsti on parim juht robot

Alibaba juht Jack Ma.  Foto: Bloomberg

Alibaba asutaja ja juht Jack Ma tõdes, et kaugel pole aeg, mil maailma suuremate ja paremate juhtide sekka ilmuvad robotid.

Ma ennustas, et 30 aasta pärast võime ajakirja Time esikaanelt leida hoopis roboti, kes on valitud aasta parimaks juhiks, vahendab CNN. Ta lisas, et inimesed peavad paratamatult suutma leppida tehnoloogia laienemisega ning selleks, et sellest ise võimalikult palju kasu saada, tuleks end ka põhjalikult ette valmistada.

Ma tõdes, et järgnevad aastakümned on maailmamajandusele üsnagi valulikud. Nii rõhutas ta, et koolisüsteem peaks juba praegu õpetama lapsi olema uudishimulikud ja avatud. Vastasel juhul on tulevased põlved täiskasvanueaks halvasti valmistunud.

Ma märkis, et robotite eelis on selles, et nad suudavad olla kalkuleerivad ning erinevalt inimesest ei lase nad ebaõnnestumistel ega ka kordaminekutel end emotsionaalselt häirida.

Siiski leiab Ma, et pikas perspektiivis aitavad robotid inimkonnal jõudsalt areneda. “Masinad teevad seda, mida inimesed ei suuda,” lisas ta.

Ka ennustab Ma, et tehnoloogilise arengu tulemusena hakkavad inimesed tulevikus vähem töötama. “10 või 20 aasta pärast töötavad inimesed alla nelja tunni päevas, võib-olla ainult kolm päeva nädalas,” ütles Ma ja lisas, et kuna inimesed teevad vähem tööd, annab see aega arutada, kuidas oleks kõige õigem viis elada.

Võrreldes näiteks Tesla juhi Elon Muskiga on Ma seisukohad robotite suhtes mõnes mõttes leebemad. Musk on näiteks öelnud, et tehisintellekt on inimkonna jaoks üks suuremaid hädaohte ning inimestel peab olema selge kontroll selle üle.

Hetkel kuum