Mait Kraun • 4. mai 2017 kell 12:00

Euroopa aktsiaturud rühivad 21 kuu tippu

Frankfurdi börs  Foto: Bloomberg

Euroopa aktsiaturud on kerkimas ligi 21 kuu tipptasemeni, kallinemisele on kaasa aidanud börsifirmade positiivsed kvartalitulemused, vahendab MarketWatch.

Üle-euroopaline Stoxx Europe 600 indeks kallines 0,4 protsenti 390,59 punktini. Kui indeks sulgub sellel tasemel, on see kõrgeim sulgumishind alates 2015. aasta augustist.

Viimase kuu jooksul on indeks kallinenud 2,7 protsenti – osalt tänu sellele, et Prantsusmaa presidendivalimistel liigub võidu poole turgudesõbralik kandidaat Emmanuel Macron. Tema vastas on rahvuslasest Marine Le Pen, kelle eesmärk on Euroopa Liidust ja eurotsoonist välja astuda. Valimised toimuvad juba sel pühapäeval.

Prantsusmaa CAC 40 indeks on täna kallinenud 0,95 protsenti 5351 punktini. Saksamaa DAX 30 indeks tõusis 0,93 protsenti 12 639 punktini ning Suurbritannia FTSE 100 lisas 0,4 protsenti ja kaupleb praegu 7269 punktil.

HSBC aktsia on täna tõusnud 3,4 protsenti, sest ettevõtte esimese kvartali kasum oli oodatust parem. Energiasektoris ületas ootusi Royal Dutch Shell, mille kasum kasvas esimeses kvartalis tänu naftahindade tõusule neli korda. Norra naftahiid Statoil lisas 2,8 protsenti, sest ettevõtte kvartalitulemused olid prognoositust paremad.

Adidase aktsia tõusis aga 1,9 protsenti, sest Saksamaa spordirõivaste tootja teatas kasumi kasvust.

Euro on täna kallinenud 0,4 protsenti 1,0929 dollarini.

Hetkel kuum