Pille Ivask • 13. juuli 2017 kell 18:47

Kas Snapi hiilgus taastub?

Snapchati omanikfirma Snap on New Yorgi börsil  Foto: EPA

Snapchati looja Snapi aktsia, mis vahepeal kukkus alla IPO hinna, on täna tõusnud 4%, kuna üks analüütik leiab, et tegu on aktsiaga, mida ostes võib ka suurelt võita, vahendab MarketWatch.

Stifeli analüütik Scott Devitt märkis, et varasemad analüüsid Snapi kohta on olnud pigem pessimistlikud ning tegelikult ei pruugi sotsiaalmeediakanal kaotada nii palju kasutajaid kui kardetud.

Nimelt on Snapi puhul sageli välja toodud, et see jääb alla Facebookile kuuluvale Instagram Storisile, mis on Snapchatiga väga sarnaste funktsioonidega. Veelgi enam, päevaste aktiivsete kasutajate arv on Instagram Storiesil suurem kui Snapchatil. See on pannud analüütikud kahtlema, kas Snapchatil võiks enam olla võimalik edu saavutada. Ja see kajastub ka ettevõtte aktsia hinnas.

Samas märkis Devitt, et tegelikult on Snapchati kasutajate arv stabiilne ning oma peamistel turgudel saab ettevõte jätkuvalt ka tulu. Põhja-Ameerikas on Snapchati kasutajate arv võrdne Instagrami omadega. Lisaks viitas Devitt sellele, et need, kes juba Snapchati kasutama on hakanud, on üldjuhul äppile ka truud ning kasutavad seda sageli. 

Devitt on Snapi aktsia hinasihiks määranud 22 dollarit, võrdluseks, FactSet on hinnasihi seadnud 20,29 dollarile. Snapi aktsia hind on praegu 15,78 dollarit.

Hetkel kuum