Pille Ivask • 25. juuli 2017 kell 17:12

Musk ja Zuckerberg läksid kraaklema

Mark Zuckerberg  Foto: EPA

Tesla juht Elon Musk kritiseeris Facebooki asutajat Mark Zuckerbergi, öeldes, et tolle teadmised tehisintellektist on piiratud, vahendab Business Insider.

Pühapäeva pärastlõunal ilmus Zuckerbergi Facebooki lehele postitus, kus too ütles, et ei mõista, miks Musk tehisintellekti koha pealt nii negatiivne on.

Zuckerberg on varasemalt öelnud, et ta on tehisintellekti osas optimistlik. “Need, kes ütlevad, et tegu on viimsepäevaga ning pakuvad välja negatiivseid stsenaariume, on minu arust üsnagi vastutustundetud,” ütles ta ja lisas, et kui tehisintellekti tehnoloogiat hakataks kasutama näiteks autodel, ei juhtuks enam teedel nii palju liiklusõnnetusi.

Samuti tõi ta näiteks, et seda tehnoloogiat kasutatakse juba ka meditsiinis ning see aitab leida haigele parima võimaliku ravimi. “Tehnoloogiat saab tõesti kasutada kas heaks või halvaks, ent me peame olema ettevaatlikud selles osas, kuidas me seda kõike ehitame ja kasutame,” on Zuckerberg öelnud. Ta märgib, et inimesed, kes hoiatavad tehisintellekti eest, võtavad tegelikult selle arengult tempot maha, mis tähendab omakorda, et turvalisem liiklus ning parem meditsiin lasevad end oodata.

Musk säutsus täna Twitteris, et ta on Zuckerbergiga tehisintellektist kõnelenud. “Ma olen Markiga sel teemal vestelnud. Tema arusaamine teemast on väga piiratud,” säutsus ta. Samuti vihjas Musk, et õige pea on välja tulemas film, mis teemat rohkem inimestele avab.

Hetkel kuum