Lauri Teder • 26. juuli 2017
Jaga lugu:

Kulla hind end enam kõigutada ei lase

Foto: EPA

Olenemata sellest, et president Trumpi tegevuse ja Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise tõttu on maailma poliitika ja turud püsivalt ebakindlas seisundis, on kulla hind lähikuudel olnud rekordiliselt rahulik.

Viimase nelja kuu jooksul liikus kulla hind pelgalt 7,6% ulatuses, püsides seega kümne aasta kitsaimates piirides. Lisaks oli väärismetalli futuuride volatiilsus sel perioodil nõnda madal viimati 2005. aastal.

Rahunemise taga on ühest küljest madalate baasintressimäärade põhjustatud ebatavaline olukord aktsia-, võlakirja- ja valuutaturul, ent teisalt ka keskpankade vähenenud kullakauplemine, mis on jätnud turu suuresti ehtetootjatele, kes ostavad üldiselt languse ajal ja müüvad tõusu ajal, kirjutab Bloomberg.

"Brexitist saati on volatiilsus muudkui langenud. See peegeldab paljuski üldist turgu, kuid paistab, et varem kullaturge raputanud šokid on lihtsalt hääbunud," arvas investeerimispanga Macquarie Group analüütik Matthew Turner.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum