Artur Erik Lindmaa • 2. august 2017 kell 7:19

Mazda kasum vähenes

Mazda MX-5 Flyin' Miata moodi.  Foto: Flyin' Miata

Jaapani Mazda Motori kasum vähenes esimeses kvartalis 24%, sest sedaanide nõudlus Ameerika turul vähenes, kirjutab Reuters.

Jaapanis suuruselt kuuenda autotootja tegevuskasum aprillist juunini oli 360,24 miljonit dollarit. Aasta tagasi samal ajal oli tegevuskasum 473 miljonit dollarit. Sellele vaatamata oli kasum suurem kui Reutersi küsitletud analüütikute keskmiselt eeldatud 305 miljonit.

Hoolimata tegevuskasumi langusest tõusis Mazda müük Hiinas 20% ehk 71 000 sõidukini, mis omakorda upitas globaalset müüki protsendi võrra. Põhja-Ameerika müük kukkus 106 000 sõidukini ehk 6%. Sedaanide Mazda 3 ja 6 kehvemat minekut aitas kompenseerida Mazda linnamaasturi CX-5 suurenenud müük.

Vähenenud nõudlus Ameerikas on tänavu probleemiks enamikule suurautotootjatele, kelle müüginumbrid seal on aprillist juunini oluliselt vähenenud.

Hetkel kuum