Liina Laks • 3. august 2017 kell 9:15

Tesla Euroopa konkurent kavandab hiidtehast

elektriauto  Foto: Reuters/Scanpix

Saksamaa ettevõte Terra E Holding plaanib rajada hiiglasliku liitiumakude tehase, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Terra E on leidnud projektile juba 17 toetajat ning ka Saksamaa haridus- ja teadusministeerium on neile viis miljonit eurot andnud. Kuigi tehase täpset hinda pole mainitud, ütles Terra E juht Holger Gritzka, et vajab projekti jaoks „miljardeid eurosid“. Plaani järgi hakatakse tehast ehitama ülejärgmisel aastal ning täie tootmisvõimsuse saavutaks see 2028. aastaks.

Bloombergi andmetel on maailmas lahti läinud akutootmisbuum ning turgu kontrollivad Aasia tootjad, teiste hulgas Lõuna-Korea LG. Kui Tesla oma viis miljardit dollarit maksva 35gigavatt-tunnise Nevada akutehase valmis saab, napsab ta endale maailma suuruselt teise akutootja tiitli.

Hetkel kuum