• Jaga lugu:

  Gazprom Neft suurendab dividende

  GazpromFoto: Scanpix/Reuters

  Gazprom Neft, Gazpromi naftaga tegelev tütarettevõte, kavatseb suurendada dividende järgmiste aastate jooksul, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

  Finantsjuhi Alexey Yankevichi sõnul võib väljamakse kasvada 15 rublani ehk 0,25 dollarini 2019. aastaks, tänavuselt 10,68 rublalt aktsia kohta tänu uuendatud rafineerimistehnoloogiale, mille tasuvus ja tootmismaht teeb silmad ette Gazprom Nefti konkurentidele. Kolmapäeval ütles finantsjuht intervjuus, et ettevõte soovib tulevikus dividendideks välja maksta rohkem kui 25% kasumist, kirjutab Bloomberg.
  Yankevich ütles intervjuus, et kasv on tõenäoline, kuid küsimus on selles, mis määraga. Ta lisas, et see oleneb aktsionäridest.
  Hoolimata madalast naftahinnast, on Venemaa naftatootjad suurendanud dividendi väljamakseid investoritele. Suurim tootja Rosneft PJSC, kaalub Kremli korralduste tõttu eraldada dividendimakseteks poole oma kasumist. Lukoil PJSC, kelle dividenditootlus on juba suurenenud, kavatseb aktsionäridele tänavu dividende suurendada vähemalt inflatsioonimäära jagu.
  Gazprom Nefti kasum esimesel poolaastal kasvas 23% ehk 111 miljardi rublani. Nafta- ja gaasitootmine suurenes 5,3% ehk 44 miljoni tonnini, samal ajal kui müük kasvas 23%, 944 miljardi rublani.
  „Me usume, et dividendi maksed aktsia kohta peaksid kasvama ning need kasvavadki,“ ütles Yankevich intervjuus.
  Eelmine aasta lõpetas ettevõte poolaasta dividendimaksed ning kavatseb maksta dividende kord aasta nii kaua kuni naftahind stabiliseerub, kirjutab Bloomberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.