Artur Erik Lindmaa • 14. august 2017 kell 10:36

Jaapani majanduskasv üllatas

Jaapani peaminister Shinzo Abe  Foto: Scanpix/Reuters

Jaapani majandus kasvas perioodil aprill–juuni 4%, mis ületas analüütikute ootusi. Tugev kasv oli tingitud suurenenud eratarbimisest ning ettevõtete tugevatest majandustulemustest, kirjutab The Wall Street Journal.

Pärast eile avaldatud teise kvartali majandustulemusi saab tõdeda, et Jaapani majandus on kasvanud viimased kuus kvartalit, mis on alates 2006. aastast pikim kasvuperiood. 4% majanduskasv teeb silmad ette ka Ameerika Ühendriikide 2,6protsendilisele kasvule. Analüütikud eeldasid, et Jaapani majandus kasvab 2,5%.

Vastupidiselt eelnevatele kvartalitele, mil majandust toetas nutitelefonide komponentide ja pooljuhtseadmete suurenenud välisnõudlus, kasvas viimases kvartalis majandus tänu suurenenud eratarbimisele.

Tubli majanduskasv on positiivne peaminister Shinzo Abele, kes sel kuul ütles, et majanduse elavdamine on tema prioriteet, kirjutab The Wall Street Journal.

Hetkel kuum