• Jaga lugu:

  Nael tõusis viimase aasta tippu

  Naelsterling.Foto: Bloomberg

  Naela kurss tõusis viimase aasta kõrgeima tasemeni. Investorite hinnangul on nüüd kohalikul keskpangal surve intresse kiiremini tõsta, sest augustis oli inflatsioon oodatust kiirem, vahendab Bloomberg.

  Nael kallines kümne suurima valuuta suhtes, sest Euroopa Liidust lahkumise seaduseelnõu ületas esimese takistuse parlamendis ning Suurbritannia aastane inflatsioon ulatus augustis 2,9protsendini. Ökonomistid prognoosisid 2,8protsendilist inflatsiooni. Juulis ulatus inflatsioon 2,6protsendini.
  Nael on täna dollarisse tugevnenud 0,9 protsenti, 1,3282 dollarini, mis on kõrgeim tase alates 2016. aasta 15. septembrist. Ka euro suhtes ulatus naela kallinemine 0,9protsendini.
  Esialgu võiks mõelda, et kõrgem inflatsioon mõjub valuutakursile kehvasti. Kõrgema inflatsiooni tõttu kasvasid aga ootused, et Inglise Keskpank tõstab intresse oodatust varem. Intresside tõstmine mõjub valuutakursile aga toetavalt.
  Inglise Keskpanga kohtumine toimub neljapäeval ning investorite hinnangul on ülehoimne intresside tõstmise tõenäosus kasvanud 7protsendini. Enne inflatsiooniandmete avalikustamist oli tõenäosus 5,3 protsenti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.