Mait Kraun • 12. september 2017 kell 13:15

Nael tõusis viimase aasta tippu

Naelsterling.  Foto: Bloomberg

Naela kurss tõusis viimase aasta kõrgeima tasemeni. Investorite hinnangul on nüüd kohalikul keskpangal surve intresse kiiremini tõsta, sest augustis oli inflatsioon oodatust kiirem, vahendab Bloomberg.

Nael kallines kümne suurima valuuta suhtes, sest Euroopa Liidust lahkumise seaduseelnõu ületas esimese takistuse parlamendis ning Suurbritannia aastane inflatsioon ulatus augustis 2,9protsendini. Ökonomistid prognoosisid 2,8protsendilist inflatsiooni. Juulis ulatus inflatsioon 2,6protsendini.

Nael on täna dollarisse tugevnenud 0,9 protsenti, 1,3282 dollarini, mis on kõrgeim tase alates 2016. aasta 15. septembrist. Ka euro suhtes ulatus naela kallinemine 0,9protsendini.

Esialgu võiks mõelda, et kõrgem inflatsioon mõjub valuutakursile kehvasti. Kõrgema inflatsiooni tõttu kasvasid aga ootused, et Inglise Keskpank tõstab intresse oodatust varem. Intresside tõstmine mõjub valuutakursile aga toetavalt.

Inglise Keskpanga kohtumine toimub neljapäeval ning investorite hinnangul on ülehoimne intresside tõstmise tõenäosus kasvanud 7protsendini. Enne inflatsiooniandmete avalikustamist oli tõenäosus 5,3 protsenti.

 

Hetkel kuum