Maailma suurim edasikindlustaja sai orkaanilt löögi

14. september 2017, 14:33
Orkaan Irma (vasakul) ja orkaan Jose (paremal).
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170914/BORS/170919769/AR/0/AR-170919769.jpg

Kuigi USAd ja Kariibi mere piirkonda tabanud rängad orkaanid Harvey ja Irma osutusid kahjude osas kardetust leebemaks, teatas edasikindlustaja Munich Re, et neile läheb see maksma kogu kolmanda kvartali kasumi.

„Need kaks juhtumit toovad ootusepäraselt kaasa kõrgelt kindlustatud kahjumid, mida turg – ja Munich Re – praegu kvantifitseerida ei suuda,“ ütles Saksamaal asuv edasikindlustaja Bloombergile. Kindel on nende jaoks, et kolmas kvartal tõotab lõppeda kahjumiga ning löögi all on ka aasta kasumiprognoos. Kui enne orkaane teatas kontsern, et ootab 2 miljardi asemel 2,4 miljardi euro suurust aastakasumit, siis nüüd ei saa sellest enam rääkida.

Riskihindaja AIR Worldwide andmetel lähevad orkaanid USAs maksma ligikaudu 40 miljardit dollarit. Vahepeal kardeti enam kui 100 miljardi dollari suurust kahju.

Munich Re aktsia oli täna Frankfurdi börsil minimaalselt 0,01 protsendiga languses ja kauples 175 euro peal. Samas on aktsia taastunud nädalavahetuse langusest – suurte kahjude kartuses libises katisa vahepeal napilt 167 euro peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2017, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing