• Jaga lugu:

  FT: Schröder kinnitatakse Rosnefti nõukogu juhiks reedel

  Rosnefti peakontor MoskvasFoto: EPA

  Vene valitsus on väidetavalt kinnitanud Saksamaa endise kantsleri Gerhard Schröderi riigifirma Rosnefti nõukogu esimeheks, kirjutab Financial Times.

  Venemaa presidendi Vladimir Putiniga lähedastes suhetes olev Schröder nimetati ametisse sel kuul, tsiteeris Vene riiklik uudisteagentuur Tass anonüümset allikat. 
  Ekskantsleri ametisse nimetamine süvendaks tema niigi vastuolulisi korporatiivsuhteid Venemaaga. Vastuolud said alguse tema otsusest hakata Nord Streami nõukogu juhiks. Teadupärast kontrollib Nord Streami gaasitoru Vene riigile kuuluv Gazprom, mida Schröder ka oma valitsuses olemise ajal kiitis.
  Rosneft on Venemaa üks olulisemaid varasid ja ettevõte on lääne kehtestatud sanktsioonide all, mis hakkasid kehtima Krimmi annekteerimise järel 2014. aastal. 
  Möödunud kuul avaldatud valitsuse otsuses nimetati Schröderit firma oodatavaks juhiks.
  Rosnefti teised aktsionärid, kelle hulka kuuluvad ka BP, Glencore ja Qatari Investment Authority, hääletavad uue nõukogu ametisse sel reedel.
  Die Welt kirjutab, et Schröderi samm on Saksamaal nii palju poleemikat tekitanud, et nüüd kaitses endise kantsleri uut väljakutset Venemaa energiaminister Aleksander Novak.
  Die Weltile antud intervjuus ütles Novak, et tema hinnangul on Schröderi kandidatuur „väga oluline sündmus”, millel on positiivne mõju ka turgudele. Nimelt muudaks see Venemaa energiaministri hinnangul Rosnefti avatumaks, sest Schröder hakkaks „seisma hea Venemaa ja Euroopa, täpsemalt Venemaa ja Saksamaa suhete taastamise ja arendamise eest,” ütles Novak Die Weltile.
  Kuna Schröder on pärit Saksmaa partei SPD (sotsiaaldemokraatide) ridadest, siis oli tegu terava teemaga sellesügises valimisvõitluses. Kantsler Angela Merkel kritiseeris partei praegust juhti Martin Schulzi, et too polevat end piisavalt Schröderist distantseerunud. Schulz ise aga rõhutas toona, et „Isegi pärast kantsleriametit ei võtaks ma vastu tööpakkumisi erasektorist.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Saksamaa rikkad liigutavad massiliselt raha Šveitsi
Pühapäeval toimuvatel Saksamaa parlamendivalimistel võivad riigis võimule saada vasakpoolsed. Saksa miljonärid on selle kartuses hakanud oma varasid Šveitsi liigutama, ütlevad pankurid ja maksujuristid, vahendab Reuters.
Pühapäeval toimuvatel Saksamaa parlamendivalimistel võivad riigis võimule saada vasakpoolsed. Saksa miljonärid on selle kartuses hakanud oma varasid Šveitsi liigutama, ütlevad pankurid ja maksujuristid, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.