Liina Laks • 5. oktoober 2017 kell 14:00

Vene miljardär plaanib hiigel-IPOt

Oleg Deripaska.  Foto: epa

Vene miljardärile Oleg Deripaskale kuuluv metalli- ja energiaäri En+ Group plaanib börsile minna.

En+ tegi teatavaks ka dividendipoliitika: nimelt plaanitakse maksta iga poole aasta tagant dividendideks Rusalilt (metalliäri) saadud dividendid ja 75% En+ Poweri vaba rahavoog – see tähendaks, et dividendideks makstaks Bloombergi arvutuste järgi vähemalt 250 miljonit eurot aastas. Võtmeinvestorina lubab selles IPOs kaasa lüüa hiinlaste AnAn Group, mille enamus kuulub Ye Jianmingile – kes on ka Hiina CEFC China Energy rajaja ning juht.

Bloombergi andmetel võib En+ kasutada IPOst saadud raha eelkõige pangalaenude tagasimakseks: kontsernil on nimelt 5 miljardi dollari jagu võlga, lisaks veel Rusali kohustused. Kontserni käive jäi mullu 9,78 miljardi dollari juurde.

Hetkel kuum