Vene miljardär plaanib hiigel-IPOt

05. oktoober 2017, 17:00
Oleg Deripaska.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171005/BORS/171009835/AR/0/AR-171009835.jpg

Vene miljardärile Oleg Deripaskale kuuluv metalli- ja energiaäri En+ Group plaanib börsile minna.

En+ tegi teatavaks ka dividendipoliitika: nimelt plaanitakse maksta iga poole aasta tagant dividendideks Rusalilt (metalliäri) saadud dividendid ja 75% En+ Poweri vaba rahavoog – see tähendaks, et dividendideks makstaks Bloombergi arvutuste järgi vähemalt 250 miljonit eurot aastas. Võtmeinvestorina lubab selles IPOs kaasa lüüa hiinlaste AnAn Group, mille enamus kuulub Ye Jianmingile – kes on ka Hiina CEFC China Energy rajaja ning juht.

Bloombergi andmetel võib En+ kasutada IPOst saadud raha eelkõige pangalaenude tagasimakseks: kontsernil on nimelt 5 miljardi dollari jagu võlga, lisaks veel Rusali kohustused. Kontserni käive jäi mullu 9,78 miljardi dollari juurde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2017, 16:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing