Mait Kraun • 9. oktoober 2017
Jaga lugu:

Trumpi säuts kergitas kulla hinda

USA president Donald Trump.  Foto: Reuters/Scanpix

Kulla hind alustas uut nädalat tõusuega, sest USA ja Põhja-Korea poliitilised pinged on uuesti teravnenud, vahendab MarketWatch.

Detsembrikuu kullafutuuride hind on täna tõusnud 0,64 protsenti, 1283 dollarini untsist. Eelmisel nädalal kukkus kulla hind 0,8 protsenti ning tegemist oli juba neljanda järjestikuse nädalaga, mil kuld odavnes.

Hõbeda hind on täna kallinenud 0,71 protsenti, 16,9 dollarini untsist. Eelmisel nädalal tõusis hõbe 0,7 protsenti.

Väärismetallid on viimastel päevadel investorite jaoks atraktiivsemaks muutunud, sest Ühendriikide ja Põhja-Korea vahelised pinged on jälle teravnenud. Trump kirjutas laupäeval Twitteris, et mitte miski pole Põhja-Korea puhul töötanud, leppeid rikutakse ning USA läbirääkijad tehakse lolliks. „Vabandust, aga ainult üks asi töötab,“ säutsus Ühendriikide president.

Kardetakse, et taoline väljaütlemine võib tekitad uuesti terava vastasseisu. Põhja-Korea juht Kim Jong Un ütles enne Trumpi ütlusi, et nende tuumaprogramm kaitseb riigi iseseisvust.

„Kui USA läheb Põhja-Koreaga sõtta, siis nad on seal sõjas üksi, sest mitte ükski riik ei toeta veel agressiooni. Investorid hakkaks kohe riske maandama,“ ütles Think Marketsi analüütik Naeem Aslam. „See on kulla hinda surunud hiljutisest põhjast (1260 dollarit) tunduvalt kõrgemale.“

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum