Bridgewater panustab Itaalia finantsettevõtete kukkumisele

13. oktoober 2017, 18:15
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171013/BORS/171019824/AR/0/AR-171019824.jpg

Maailma suurim riskifond Bridgewater Associates on võtnud 713 miljoni dollari suuruse lühikese positsiooni viie Itaalia panga ja ühe sealse kindlustusfirma aktsias, vahendab Bloomberg.

Käigu eesmärk on teenida tulu Itaalia laenuandjate languse pealt. Riigi finantssektor, mis ägab niigi juba aastaid halbade laenude koorma all, saab peagi tõenäoliselt uue hoobi Euroopa Keskpanga karmistunud reeglitelt.

160 miljardi dollari suurune Bridgewater Associates on sihikule võtnud Itaalia suurima panga tiitli pärast heitleva Intesa Sanpaolo SpA ja UniCredit SpA, kindlustusfirma Assicurazioni Generali SpA ning panganduskontsernid Banco BPM SpA ja BPER Banca SpA, lisaks panustab riskifond ka maailma suurima kaablitootja, Prysmian SpA langusele.

Ray Dalio juhitud Bridgewateri positsioon ei pruugi aga siiski vilja kanda. Itaalia pankadel oli möödunud aasta lõpus 300 miljardi euro väärtuses halbu laene, kuid portfellide müümine ja väärtpaberistatud instrumentide loomine on aidanud seda koormat vähendada. Analüütikasüsteemi Bloomberg Intelligence andmetel on hapuks läinud laene aasta algusega võrreldes 40% vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2017, 17:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing