• Jaga lugu:

  Fordi kasum hüppas 63%

  Ford F- 450Foto: epa

  USA suuruselt teise autotootja Fordi tulemused olid oodatust paremad, ent aktsia hinda eriti ei kõigutanud, kirjutab MarketWatch.

  Fordi puhaskasum oli kolmandas kvartalis 1,6 miljardit dollarit ning kuna tulemus oli oodatust parem, tähendab see ühtlasi, et Ford ootab ka kogu aasta lõikes paremaid majandustulemusi. Kasum ühe aktsia kohta oli eelmises kvartalis 43 senti, analüütikud ootasid tulemust 33 sendi manu.
  Kvartalitulemused olid oodatust paremad, sest ettevõtte sees tehtavad muudatused on hakanud vilja kandma. Lisaks müüvad prognoositust paremini F-seeria kergveokid, mis on muuseas olnud USAs enim müünud sõidukid alates aastast 1977. F-seeria kergveokid moodustasid pea poole Fordi kolmanda kvartali tegevuskasumist. Sealjuures on märkimisväärne, et Ford on nii-öelda kastikabuumi ajal taas välja laskmas Super Duty seeriat. Super Duty seeria neljarattalise hind ulatub isegi kuni 100 000 dollarini.
  Lisaks paistab Fordi kvartalitulemuste puhul silma, et ettevõte panustab julgelt raha nii isesõitvate autode tehnoloogia arendusse kui ka laiemas plaanis tulevikutehnoloogiatesse. See näitab, et autotootja on oma heas käekäigus võrdlemisi kindel ning julgeb mõelda ka tulevikule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.