Pille Ivask • 26. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Fordi kasum hüppas 63%

Ford F- 450  Foto: epa

USA suuruselt teise autotootja Fordi tulemused olid oodatust paremad, ent aktsia hinda eriti ei kõigutanud, kirjutab MarketWatch.

Fordi puhaskasum oli kolmandas kvartalis 1,6 miljardit dollarit ning kuna tulemus oli oodatust parem, tähendab see ühtlasi, et Ford ootab ka kogu aasta lõikes paremaid majandustulemusi. Kasum ühe aktsia kohta oli eelmises kvartalis 43 senti, analüütikud ootasid tulemust 33 sendi manu.

Kvartalitulemused olid oodatust paremad, sest ettevõtte sees tehtavad muudatused on hakanud vilja kandma. Lisaks müüvad prognoositust paremini F-seeria kergveokid, mis on muuseas olnud USAs enim müünud sõidukid alates aastast 1977. F-seeria kergveokid moodustasid pea poole Fordi kolmanda kvartali tegevuskasumist. Sealjuures on märkimisväärne, et Ford on nii-öelda kastikabuumi ajal taas välja laskmas Super Duty seeriat. Super Duty seeria neljarattalise hind ulatub isegi kuni 100 000 dollarini.

Lisaks paistab Fordi kvartalitulemuste puhul silma, et ettevõte panustab julgelt raha nii isesõitvate autode tehnoloogia arendusse kui ka laiemas plaanis tulevikutehnoloogiatesse. See näitab, et autotootja on oma heas käekäigus võrdlemisi kindel ning julgeb mõelda ka tulevikule.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt