Lauri Teder • 8. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Hiinlaste Tencent suurendas vargsi osalust Snapis

Foto: EPA

Kvartalitulemuste avaldamise järel on Snap Inc sattunud Wall Streeti müügisurve alla, kuid täna avalikustatud dokumentide järgi on ettevõte pälvinud vähemalt Hiina tehnoloogiakontserni Tencent tugeva toetuse, vahendab Wall Street Journal.

Ühendriikide väärtpaberi- ja börsitehingute komisjonile täna esitatud aruande kohaselt soetas suhtlusteenuse WeChat ja maksekanali WePay omanik ning maailma üks suurimaid tehnoloogiafirmasid hiljuti 145,8 miljonit Snap Inci hääleõiguseta aktsiat, suurendades oma osalust seega 12% võrra. Osaluse kogusuurust suhtlusvõrgustiku Snapchat omanikfirma ei avaldanud.

"Tencenti loomingulisus ja ettevõtlik vaim on meile juba kaua inspiratsiooni pakkunud ning oleme tänulikud, et saame jätkata oma pikka ja produktiivset koostööd, mis sai alguse neli aastat tagasi," kirjutas Snap järelevalveorganile esitatud aruandes.

Mõne aja eest Hiinas Chengdus toimunud konverentsil tõdes Tencenti esindaja, et Snap on kontserni jaoks strateegiline investeering. Tencent on vestlusrakendustesse varemgi panustanud, jälgimaks lähemalt nende tehnoloogiate ja äristrateegiate toimimist. Näiteks on sel juba kaua olnud osalus Lõuna-Korea Kakaos.

Wall Street ei paista Hiina internetihiiu toetusest aga hoolivat, keskendudes pigem pettumust valmistanud tulu- ja kasutajanumbritele. Snap Inci aktsia on  kolmapäeval kaotanud 16% oma väärtusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt