Mait Kraun • 27 november 2017

Börs: investorid valmistuvad tegusaks nädalaks

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud lõpetasid päeva pisikese langusega, sest nafta odavnemine vedas kaasa ka energiasektori aktsiad, vahendab Bloomberg.

WTI toornafta hind kukkus, sest USA kildanafta tootjad laiendasid oma tegevust. OPEC ja Venemaa valmistuvad aga kohtumiseks, kus arutatakse tootmiskärbete kokkuleppe pikendamist. S&P 500 indeks odavnes vähem kui 0,05 protsenti, päeva alguses oli indeks veel tõusuteel.

„Pärast kahe ja poole aasta tippu jõudmist on WTI OPECi kohtumise eel odavnema hakanud. Investorid kardavad, et OPECi kohtumisel ametliku otsust veel ei tehta,“ ütles Clipper Data tooraineturu uuringute juht Matt Smith.

Turge mõjutas tõenäoliselt ka asjaolu, et Põhja-Korea valmistab ette uut raketikatsetust. Investorid valmistuvad aga tähtsaks nädalaks. Võib juhtuda, et peagi hääletavad vabariiklased maksumuudatuste üle ning kõne peab ka Föderaalreservi juht Janet Yellen. Avaldatakse ka USA majanduskasvu numbrid, inflatsioon ja tööturu andmed.

S&P 500 indeks langes 0,04 protsenti, 2601 punktini. Dow Jones lisas aga 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 23 580 punktil. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 odavnes 0,5 protsenti.

WTI toornafta hind langes 1,8 protsenti, 57,89 dollarini barrelist. Kulla untsihind tõusis 0,4 protsenti, 1293 dollarini. Tegemist on viimase viie nädala kõrgeima tasemega.

Hetkel kuum