Lauri Teder • 12. detsember 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: S&P ja Dow jätkasid tähelendu, Nasdaq langes

Foto: EPA

Teisipäeval püsisid USA börsid maksukärbete ootuse ja tugevate majandusnäitajate najal enamjaolt tõusurajal.

Dow Jonesi tööstuskeskmine saavutas kolmanda järjestikuse rekordi, kerkides 0,49% ja jõudes 24 505 punktini. S&P 500 suurenes 0,16% ning peatus samuti juba kolmandat päeva järjest uuel kõrgusel - sedapuhku 2664 punktil. Nasdaq Composite jäi kauplemispäeva esimese poole julgest kasvust hoolimata viimaks 0,19% miinusesse, 6862 punkti tasemele.

Lisaks aktsiaturule uurisid kauplejad hoolega ka äsja avaldatud majandusstatistikat, mille kohaselt kallinesid USA tootjahinnad novembris 0,4%. Veelgi olulisem oli aga tuumhindade (mis ei sisalda ülivolatiilseid toidu-, energia- ning kaubavahetuse hindu) samaväärne tõus. Nimelt juhindub föderaalreserv intressimäärade seadmisel just tuumhindade liikumisest. Analüütikute sõnul on börsid juba määrade tõusuga arvestanud ning ei soovi keskpanga peatselt algavalt kohtumiselt üllatusi.

Parima soorituse tegid teisipäeval telekom ja finantssektor, mille käekäiku jälgivad indeksid kerkisid vastavalt 2,8% ja 1%. Esimest kosutas näiteks Verizoni (+2,6%) teade, et on sõlminud uue viieaastase lepingu NFLi mängude edastamiseks. Lisaks valmistas turule heameelt Comcasti (+2,78%) otsus loobuda meedikontserni 21st Century Fox (+0,99%) omandamise plaanist. Nüüd on Foxi omanike laual seega järgi ainult Disney (+0,56%) pakkumine.

Päeva nõrgimad olid kommunaalteenuste pakkujate aktsiad - sektori indeksfond Utilities Select Sector SPDR kahanes 1,7%. Eriti tugeva hoobi andsid kauplejad elektrifirmale Edison International (+6,03%), kui ettevõte tunnistas, et selle Lõuna-Californias asuvad seadmed ja rajatised on osariigis lõõmavates metsapõlengutes kahjustada saanud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt