Mait Kraun • 15. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: aktsiaturud hüppasid uute rekorditeni

New Yorgi börs. Pilt on illustratiivne.
New Yorgi börs. Pilt on illustratiivne.  

USA aktsiaturud tõusid uute rekorditeni ning dollar tugevnes, sest investorid muutuvad järjest optimistlikumaks, et maksureform läheb Kongressist läbi, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks, Dow Jones ja Nasdaq 100 jõudsid uute rekorditeni, sest vabariiklaste partei juhid ütlesid, et parandatud maksureformi seaduseelnõu saadakse valmis reede õhtuks. Hääletus peaks toimuma järgmisel nädalal ja tundub, et reform võib läbi minna.

Väiksema turuväärtusega firmade aktsiad tõusid, sest nemad keskenduvad peamiselt Ühendriikide turule. Dollar on viimase kümne päeva jooksul tugevnenud üheksal, sest oodatakse, et maksukärped mõjuvad USA majandusele hästi.

S&P 500 indeks tõusis kokku 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 2675 punktil. Dow Jones lisas 0,6 protsenti ning Nasdaq 100 tõusis 1,2 protsenti. Väiksema turuväärtusega börsifirmasid koondav Russell 2000 hüppas lausa 1,6 protsenti – see on suurim tõus alates 16. novembrist.

Euroopa aktsiaid kajastav indeks Stoxx Europe 600 odavnes 0,2 protsenti. Euro langes dollari suhtes 0,2 protsenti, 1,1756 dollarini.

WTI toornafta kallines 0,6 protsenti, Brent kaotas aga 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 57,36 ja 63,25 dollarit. Kulla hind tõusis 0,3 protsenti ja unts maksab 1256 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt