Lauri Teder • 29. august 2018 kell 16:30

Morgan Stanley ennustab Amazonile 1,2-triljonilist turuväärtust

Amazon  Foto: Scanpix / Reuters

USA investeerimispanga Morgan Stanley kolmapäeval avaldatud prognoosi järgi on Amazoni aktsial kasvuruumi veel 2500 dollarini, kirjutab CNBC.

Morgan Stanley analüütiku Brian Nowaki seatud ülikõrge hinnasiht ootab netikaubanduse liidri väärtpaberilt enam kui veerandist tõusu. See muljetavaldav hinnakasv lennutaks Amazoni aktsiate turuväärtuse mööda alles mõne nädala eest rekordilise triljoni dollarini jõudnud Apple'ist. 

Nowaki sõnul aitavad Amazoni kiirelt kasvavad ja kõrge marginaaliga suured tuluallikad (nt reklaamimüük, pilveteenused ja tellimuspõhised teenused) firmal oma kasumlikkust pidevalt kasvatada. Tema hinnangul kerkib nende harude kasum tänavuselt 25 miljardilt dollarilt 2020. aastaks lausa 45 miljardi dollarini.

Amazoni väärtpaber on sel aastal kallinenud 65% ning jätnud selja 8% tõusnud S&P 500 indeksi. Kolmapäeva esimeste kauplemistundide jooksul on aktsia liikunud 2,5% kõrgemale.

Hetkel kuum