Mait Kraun • 24. oktoober 2018
Jaga lugu:
Deutsche Bank on pärast finantskriisi hädas olnud.  Foto: EPA

Deutsche Banki kasum kahanes märgatavalt

Deutsche Banki kvartalitulemustest selgub, et pangal on bilansi parandamisega jätkuvalt probleeme, vahendab CNBC.

Saksamaa panga puhaskasum kahanes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 65 protsenti, 229 miljoni euroni. Tõsi, ootusi suudeti siiski ületada, sest Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid puhaskasumiks 149 miljonit eurot.

Kasum enne makse ulatus 506 miljoni euroni, mullu samal ajal oli näitaja 933 miljonit eurot.

"Kasum enne makse ulatus 506 miljoni euroni ning tulemus on järjekordne verstapost, mis viib meid jätkusuutliku kasumlikkuseni. Meie kulud on kontrolli all ja piisavad kapitali kasvamiseks. Oleme graafikus, et olla 2018. aastal kasumlikud. Viimati juhtus see 2014. aastal," ütles Deutsche Banki tegevjuht Christian Sewing.

Deutsche Bank on pärast 2008. aasta finantskriisi ja sellele järgnenud Euroopa võlakriisi olnud raskustes. Saksamaa pangale on tehtud miljardite dollarite ulatuses trahve ning turuosa on kaotatud nii investeerimis- kui ka jaepanganduses.

Jaga lugu:
Hetkel kuum