• BP lubab, et ka järgmine kvartal tuleb tugev.Foto: AFP/Scanpix
  Jaga lugu:

  BP duubeldas kasumit

  Briti naftagigant BP teatas, et ettevõtte kasum suurenes kolmandas kvartalis enam kui kaks korda, kirjutab CNBC.

  BP kasuminumbrid jäid aasta kolmandas veerandis 3,8 miljardi dollari juurde. Analüütikud ootasid tulemust samasse suurusjärku. Möödunud aastal teatas BP, et kolmanda kvartali kasuminumbrid jäid 1,85 miljardi juurde.
  Naftafirma juht Brian Gilvary oli tulemustega rahul. „Üldiselt head tulemused, kõik töötab hästi,“ kommenteeris ta.
  Ettevõtte päevane nafta- ja gaasitootmine tõusis aasta esimese üheksa kuuga võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,5 miljoni barreli võrra. Edenemine tulenes BP sõnul sellest, et tänavu alguses ostis ettevõte USA kaevandusfirmalt BHP Billitonilt kildanaftaäri enam kui 10 miljardi dollari eest. Toona teatas ettevõte, et tehing aitab BPl muuta USA äri tugevamaks.
  Laias plaanis toetas BP kvartalitulemusi kerkinud nafta hind. Kuivõrd novembri alguses jõustub teine voor USA kehtestatud sanktsioone Iraani vastu, on analüütikud oodanud, et Iraani nafta turult nii-öelda ärakukkumine tõstab musta kulla hinda veelgi. Tõsi, Saudi Araabia on lubanud, et hinnahüpet ei tule.
  BP usub, et ka käesolev kvartal tuleb samuti tugev. Edwards Jonesi energiavaldkonna vanemanalüütik Brian Youngberg ütles, et kuivõrd BP toodang kasvab, kärpekava on saanud paika ning finantsdistsipliin on tugev, võib oodata häid resultaate ka edaspidi. Youngberg annab aktsiale siiski hoia-soovituse, sest BP Euroopa konkurendid näivad tugevamad.
  Tänavu on nafta hind tõusnud 17%. Viimasel ajal on siiski tunda langustrendi, sest hinda survestavad nii maailmamajanduse kasvuhoo aeglustumine kui ka Saudi Araabia lubadus rohkem naftat toota.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.