• Arco Vara kasumlikkus peaks ettevõtte juhi Tarmo Silla eestvedamisel hakkama 2019. aastal kasvama. Foto: Eiko Kink
  Jaga lugu:

  Arco Vara käive ja kasum kahanesid kordades

  Arco Vara teatas kolmandas kvartalis 2,1 miljoni eurosest käibest, mullu oli tulemus 3,7 korda suurem. Puhaskasumit teeniti perioodis 42 000 eurot.

  "Alla 100 000eurone kvartalikasum on väga väike number isegi väga väikese müügimahu – 2 miljoni euro – juures," kommenteeris Arco Vara juht Tarmo Sild. "Müügimahtude ja kasumi kasvuni on veel kaks kvartalit aega, kuna Iztok Parkside'i korterite müük algab plaanide kohaselt esimeses kvartalis ning Kodulahe teise etapi korterite müük neljandas kvartalis 2019. Praegu käib ehitus ja eelmüük."
  Kõige rohkem vähenes käive arendusdivisjonis – mulluse 7 miljoni euro pealt 1,3 miljonile eurole. Teenindusdivisioni käive kasvas enam kui 942 000 euroni mulluse 870 000 euro pealt.
  Ärikasum kahanes mulluselt 0,8 miljonilt eurolt 0,2 miljonile.
  Käesolev aasta kujuneb Silla sõnul kesiseks, kuna tugineda saab ainult teenindusdivisjoni tulemustele, Madrid Blvd renditulule ja viimase laojääkide müügile.
  Seejuures saab Silla sõnul tuhka pähe raputada vaid endale. "Me ise ebaõnnestusime kahes asjas – alustada varem ja viia kiiremini ellu –, nii et 2018. aastasse ei jäägi midagi olulist. Isegi teerulli seljas võib õigeks ajaks kohale jõuda, kui alustada varem. Aga me ei osanud seda õigel ajal ette näha ning kaotasime väärtuslikku aega."
  "Positiivse poole pealt, meil on hea maapank, korralik kapitaliseeritus, usaldusväärsed tööprotsessid ja tiim. Pikendatud volitustega juhatus alustas oktoobris oma kolmeaastase tegevusplaani elluviimist teenindusdivisjoni ettevõtete müümisega Arco Vara grupi koosseisust välja vastavate litsentsilepingute sõlmimisega, samuti alustasime seniste rendikorterite müüki Madrid Blvd hoones ning üldkulude kokkutõmbamist," kirjutab Sild. Selle tulemusena peaks vähenema ettevõtte üldkulu ja paranema kasumlikkus alates esimesest kvartalist 2019.
  Põhieesmärgi saavutamist jätkab grupp arendustegevusega. 2019. aasta müüdavaks mahuks peaks kujunema üle 130 korteri Sofias ja Tallinnas. Grupi maapank võimaldab 2019. aasta lõpu seisuga olla vähemalt 260 ühiku ehitusprotsessis.
  Esimese üheksa kuu peale on käive vähenenud ligi poole võrra, 5,3 miljoni euroni, ning kahjumiks kujunes 0,4 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.