investor Toomas • 26. november 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investori raha põleb heleda leegiga

Mõnikord on raske olla korraga investor ja eestlane. Vaatamata heale tootlusnumbrile, mis edestab pikalt maailma suuri indekseid, on pilt nukram pärast Eesti ehk euroala ühe suurema inflatsiooni maha arvutamist.

Kord investor peal ja inflatsioon all ning siis jälle vastupidi. Investori põhimure on, et inflatsioon tunneb ainult ühte suunda – üles –, samal ajal kui aktsiaturud kipuvad korralikult kõikuma.  Foto: Reuters/Scanpix

Tootlus – see on number. Ja ma mäletan hästi ütlust, et on olemas suur vale, väike vale ja statistika. Et endale valetamine on tühi tegu, võtsin oma portfelli ette ja arvutasin erinevate meetoditega tootluse läbi. Ütlen kohe alguses ära, et mul on arvutusi lihtsam teha kui paljudel teistel investoritel, sest panin kõik oma 64 000 eurot investeerimiskontole 2002. aastal ning pole sinna vahepeal midagi ei juurde pannud ega ära võtnud.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum