Maksuvaba väärtpaberitulu – kas võimalik vaid Soomes?

Soome maksuerisusi Eestis ei kaaluta.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 7. detsember 2018 kell 4:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Soomes ei maksa investorid kuni 1000eurosest aktsiamüügist saadud kasumilt tulumaksu, Eesti maksuerisuse sisseviimist põhjanaabrite eeskujul toetama ei tõtta.

"Soome seaduste kohaselt ei maksustata aktsiate turuväärtuse kasvust saadavat tulu, kui aktsiaid ei müüda ühes kalendriaastas rohkem kui 1000 euro eest," tutvustas üks Soome maksumaksja Kati Malinen Kauppalehtis põhjanaabrite juures kehtivat korda. Muidu rakendataks väärtpaberitest saadavale tulule Soomes 30–34protsendist tulumaksu. Samas loetakse soodustust arvestades aktsiate müügi alla ka enamus teisi varaklasse, välja arvatud kodu müük.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum