• Jaga lugu:

  Aasia börsidel eri suunad, Euroopa punane

  Aasia aktsiaturud liikusid esmaspäeval eri suundades, kui kauplemispäev lõppes vahetult enne pühi mõne börsi jaoks rohelises ja mõnele punases, vahendab CNBC.

  Esmaspäeval suutis Aasia aktsiaturgudest lõpetada tõusuga vaid Hiina Shanghai.Foto: EPA
  Lõuna-Korea Kospi indeks langes 0,31% vaatamata sellele, et maailma suurima nutitelefonide tootja Samsung Electronics ja kiibitootja SK Hynix aktsiad tõusid vastavalt 0,39% ja 0,67%.
  Hiina Shanghai indeks suutis pärast varasemaid langusi lõpetada kauplemispäeva 0,43% plussis. Samas Hongkongi Hang Sengi indeks vajus 0,4%, kui Tencenti aktsia hind kukkus 1,46%.
  Hiina kaubandusminister ütles pühapäeval, et aseministrid pidasid eelmisel nädalal Ameerika Ühendriikides kõnelusi kaubanduse tasakaalu ja intellektuaalse vara kaitsmise kohta. Hiina ministeeriumi veebilehel postitatud avalduse järgi tegid mõlemad pooled edusamme.
  Jaapani aktsiaturud olid esmaspäeval pühade tõttu suletud.
  Euroopa punases
  Euroopa suurfirmasid koondav Stoxx 600 indeks langes esmaspäeval 0,5%, kui pea kõik sektorid ja suuremad börsid olid punases.
  Suurbritannia FTSE 100 langes 0,6% ja Prantsusmaa CAC 1,5%.
  Pühade tõttu sulgusid Euroopa börsid esmaspäeval varem, kui Suurbritannia börs lõpetas täna Eesti aja järgi kell 14.30 ning teised Euroopa börsid kell 15.
  Saksamaa ja Itaalia börsid olid esmaspäeval suletud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.