Kaspar Allik • 4. jaanuar 2019 kell 10:02

Kaubanduskõnelused kergitavad turge

Värsked kaubanduskõnelused Ameerika Ühendriikide ning Hiina vahel on viinud Euroopa aktsiad tõusule ning ka USA futuurid viitavad positiivsele avanemisele.

Turgudelt vaatab valdavalt vastu tõus.  Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa aktsiaturgudelt vaatab vastu roheline värv. Euroopa suuremaid ettevõtteid koondav Stoxx 600 on kerkinud pea 1,5% jagu, samuti ka Inglismaa FTSE 100, Saksamaa DAX ning Itaalia FTSE MIB indeksid, mis on tõusnud vastavalt 1,4%, 1,8% ning üle 2%.

Turgudele andis positiivse meeleolu osalt uudis, et Ameerika Ühendriikide delegatsioon läheb nädalavahetusel Hiinasse kaubandusläbirääkimistele, mille kõnelused algavad esmaspäevast. Samuti viitas tõusule Hiina teenindussektori aktiivsus, mis ületas tulemusega analüütikute ootusi.

Aasia suurematest turgudest on languses vaid Jaapani Nikkei üle 2% langusega. Teised suured turud on aga tõusnud: Shanghai on tõusnud üle 2%, Singapur 1,5% ning Hongkong samuti üle 2%.

Ameerika turgudele andis positiivse signaali samm valitsuse osalist seiskumist takistada. Standard & Poor's 500 futuurid on tõusnud 1,4%, Dow' futuurid on kerkinud 1,3% võrra ning Nasdaq pea 1,8%. Ligi 2,2% võrra on kerkinud ka Brenti toornafta hind, mis on tõusnud 48,14 dollarile barreli kohta.

Hetkel kuum