Rait Kondor • 15. märts 2019 kell 19:08

BMW hoiatab keerulise 2019. aasta eest

BMW logo autol.  Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

BMW plaanib kulude kärpimist, kuna ootab keerulist majandusaastat, ütles firma finantsjuht aastatulemuste teavitamisel, vahendab Reuters. BMW 2018. aasta ärikasum langes 7,9% seoses suurenenud investeeringutega elektriautode tootmisesse ning ebasoodsatest valuutakurssidest.

“Arvame, et 2019. aastal mõjutavad negatiivsed aspektid kogu tööstusharu,” ütles BMW finantsjuht Nicolas Peter pressiteates.

“Praeguseid arenguid arvestades, plaanime laiendada ja oluliselt intensiivistada püüdlusi kulude kärpimiseks,” ütles Nicoals Peter, lisades, et firma plaanib vähendada pakutavate sõidukivariantide arvu. Selle tulemusel ei tee BMW enam järglast 3-seeria GT mudelile.

BMW teatas, et sõiduautode üksuse käiberentaablus langes 9,2% pealt 7,2% peale, kuna investeeringud elektriautodesse ning uutest heitkoguste testidest tingitud hinnasõda surus kasumit allapoole.

BMW 2018. aasta ärikasumiks tuli 9,12 miljardit eurot, mis oli veidi kõrgem, kui analüütikute prognoositud 8,94 miljardit eurot. BMW 2018. aasta maksude järgne kasum langes aastaga 17% 7,21 miljardi euro peale ning müügikäive langes aastaga 0,8% 97,48 miljardi euroni. Langenud kasumist tingituna otsustas firma kärpida dividendimakset 4 euro pealt 3,5 euro peale ühe lihtaktsia kohta.

2019. aastal plaanitakse müügimahtude kasvu, kui turule tuuakse uusi mudeleid, näiteks BMW X7 linnamaastur. Samal ajal prognoosib firma, et esimese poolaasta käibele mõjub negatiivselt üleminek 3-seeria uuele mudelivariandile.

BMW lihtaktsia hind kerkis Saksamaa börsil täna 0,4% 74,09 euroni.

Hetkel kuum