Anu Lill • 15 märts 2019

Terroristid tapsid Uus-Meremaal 49 inimest

Uus-Meremaa kõige rängemas terroriaktis tapsid paremäärmuslased kahes mošees täna hommikul palvetamise ajal ligi poolsada inimest, kirjutab Bloomberg.

Üks kahest Christchurchi mošeest, kus hukkus tulistamises ligi 50 inimest ja kümneid said haavata.  Foto: Zumapress / Scanpix

Tulistamine toimus Christchurchi linnas ja tulistajad tegid samal ajal ka reaalajas videoülekannet sotsiaalmeedias. Politsei on kahtlusalustena kinni pidanud 3 meest ja 1 naise, kellest ükski ei ole politsei huviorbiidil varem olnud.

Politsei palub inimestel ja meedial terrorivideot mitte jagada ja töötab selle nimel, et vägivaldne materjal internetist eemaldada. Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern kirjeldas sündmust kui „erakordset ja enneolematut vägivalda”, öeldes, et sellisel kuriteol pole Uus-Meremaal kohta.

Hetkel kuum