• Jaga lugu:

  Ford investeerib pool miljardit dollarit Tesla rivaali

  Riviani asutaja ja tegevjuht RJ Scaringe ja Fordi nõukogu esimees William Ford.Foto: AP/Scanpix

  Ameerika autokontsern Ford Motor teatas, et paigutab 500 miljonit dollarit Teslaga konkureerivasse idufirmasse Rivian Automotive, vahendab Reuters.

  Kolmapäevase avalduse kohaselt kavatseb Ford kasutada Riviani toodetud masinakeresid, milles on kokku liidetud elektrimootor, akud ja juhtimissüsteem, et asuda Põhja-Ameerika turul uusi sõidukeid tootma. Samas ei mõjuta tehing Volkswageniga peetavaid läbirääkimisi, mille tulemusel loodab Ford samuti omandada õiguse kasutada Saksa ettevõtte elektriautode ehitusplaane, rõhutas Fordi tegevjuht Jim Hackett.
  2009. aastal asutatud Riviani esimesed tooted - suur pikap ja linnamaastur - jõuavad tootmisse praeguste plaanide järgi 2020. aasta lõpus või 2021. alguses. Need elektrisõidukid ja Fordi jaoks valmistatavad kered ehitatakse Riviani Illinois osariigis asuvas (varem Mitsubishile kuulunud) vabrikus.
  Veebruaris pidas Rivian läbirääkimisi ka USA suurima autotootja General Motorsiga, kuid tollal investeeringu osas ei jõutud kokkuleppele. Samal kuul omandas iduettevõttes 700 miljoni dollari suuruse osaluse aga e-kaubandushiid Amazon.
  Fordi sõnul on äsjane tehing eraldiseisev kontserni varem välja kuulutatud 11 miljardi dollari suurusest investeeringukavast, mille eesmärk on tuua grupi tootevalikusse 2022. aastaks 40 hübriidsõidukit ja mitu elektriautot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Enefit Greeni aktsiaga kauplejad ummistasid internetipangad
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Enefit Greeni aktsiatega kauplemine oli niivõrd aktiivne, et see tekitas probleeme nii LHV internetipangas kui Tallinna börsi kodulehel.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Poplauljast suurärimeheni: Enefiti krabanud investorid kavatsevad aktsiaid kõvasti hoida TOP: 1333 suuremat investorit
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Neljapäeval kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.