Liina Laks • 15. juuli 2019 kell 9:31
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kaklus Facebooki libra ümber langetab krüptoraha hinda

Möödunud nädalal tõusis bitcoini hind ligi 14 000 dollari tasemele, kuid maailma vägevate sapised väljaütlemised Facebooki plaanitava krüptoraha libra suunal on krüptoturu taas langusesse surunud.

Libra logo  Foto: Reuters/Scanpix

Bitcoini hind kukkus 10% viimase kahe nädala madalaimale tasemele ja käis korraks ära allpool 10 000 dollari piiri, kui poliitikud ja finantsregulaatorid hakkasid nõudma Facebooki planeeritava krüptoraha libra reguleerimist. Eelmisel nädalal kritiseeris krüptorahasid USA president Donald Trump, kes nõudis, et ettevõtted hangiksid endale pangalitsentsi ja allutaksid end USA ja globaalsete seaduste alla, kui nad pangaks saada tahavad, vahendab Reuters. Talle sekundeeris USA föderaalreservi juht Jerome Powell, kes kutsus üles Facebooki krüptorahaprojekti peatama seniks kuni „kõik privaatsuse ja rahapesuga seotud murekohad on leidnud lahenduse“.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum