Indrek Mäe • 3. august kell 14:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Rootsi majandusel seisab ees tõehetk

Kolmapäeval avaldatakse Rootsi teise kvartali SKP numbrid, see on tõehetk koroonapiirangutesse leebemalt suhtunud majanduse jaoks, sest saadakse teada, kas see on end õigustanud.  Foto: Reuters/Scanpix

Rootsi avaldab kolmapäeval oma majanduskasvu numbri ning analüütikute sõnul selgub siis, kas leebemad koroonapiirangud on end õigustanud.

Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul jääb Rootsi majanduslangus 7 protsendi juurde. Seda on nende hinnangul märkimisväärselt vähem kui rangeid piiranguid rakendanud euroalal või USAs. Nordea on skeptilisem ja pakub rootslaste SKP vähenemist 8,5 protsendi jagu. Swedbanki ja Danske Banki analüütikud on sama meelt Bloombergi toodud hinnangutega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum