Rainer Saad • 3. november 2014 kell 7:03

Investor Toomas müüs Jaapani fondi

Investor Toomas müüs Jaapani fondi  Foto: Veiko Tõkman

Investor Toomas ootas sobivat hetke, mil Jaapani fond enda portfellist maha müüa ning reedel see hetk ka saabus.

Toomasele tegi teene Jaapani pensionifond, mis teatas, et tõstab enda portfellis Jaapani aktsiate osakaalu. Tegemist on 1,2 triljoni dollarilise pensionifondiga, mis on maailma suurim. Ka Jaapani keskpank aitas kaasa börside tõusule kogu maailmas, kuna suurendas enda stiimulprogrammi.

Jaapani fond (EWJ) pole Toomase portfellis aastaga tootlust näidanud ning selle hind on pidevalt kaubelnud alla soetushinna. Reedel kauples Jaapani fond aga 12 dollaril, mis on mõned sendid üle soetushinna. Toomas kasutas juhust ning müüs fondi maha, saades aastapikkusest tehingust umbes 50 dollarit kasumit, mis katab ostu- ja müügitehingu tasud.

Vaadates fondi üldist nõrka tootlust, jääb Toomas rahule, et pääses tehingust ilma kahjumita.

Toomas müüs reedel 550 EWJ osakut hinnaga 12,01 dollarit osak. Tehingu suurus oli 6605,5 dollarit. Teenustasuks kujunes 17,98 dollarit.

 

Hetkel kuum