Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: probleemne ehitussektor

Nordeconi aktsionäride üldkoosolek
Nordeconi aktsionäride üldkoosolek  Foto: Andras Kralla

Kuna hoian endiselt uute teenimisvõimaluste osas silmad-kõrvad lahti, otsustasin täna käia ja kuulata, mida põnevat on mulle pakkuda ehitussektoril. Pidin aga kahjuks pettuma!

Niisiis võtsin koha sisse Nordeconi aktsionäride üldkoosolekul, kus juhatuse esimees Gerd Müller ning nõukogu liige Andri Hõbemägi põhjendasid ettevõtte eelmise aasta kehva kasumlikkust, kinnitasid investoritele tehtavad väljamaksed ning andsid ülevaate, kuidas motiveeritakse juhte tulevikus paremaid tulemusi saavutama. Ettevõtte müügitulu kasvas küll eelmisel aastal 20 protsenti kerkinud turust kiiremini, kuid sellegipoolest kumas juhtide jutust läbi palju väljakutseid, millega tuleb Nordeconil silmitsi seista.

Kehv kasumlikkus

Eelmise aasta numbreid vaadates hakkab kohe silma Nordeconi puhaskasumi langus 56 protsenti ning kulumieelne kasum (EBITDA) kukkus seejuures pea poole ehk 48 protsendi võrra. Need on näitajad, millega ei ole rahul ei ettevõtte juhid ega tõenäoliselt ka olemasolevad ja potentsiaalsed uued investorid.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt