Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Kriis on käes

Brasiilia veokijuhtide blokaadi saadeti reedel laiali ajama sõjavägi.
Brasiilia veokijuhtide blokaadi saadeti reedel laiali ajama sõjavägi.  Foto: Reuters

Minusugused vanad pessimistid ei pea pikisilmi suurt kriisi ootama, veri on juba tänavatel.

See, kas on buum või kriis, sõltub nimelt vägagi sellest, millise mätta otsast ja kuhu vaadata. Jah, meie koduõuel on majandusel endiselt hoog sees, ka aktsiate hinnad püüavad uusi tippe, kuid sama ei saa öelda kriisist puretud Brasiilia kohta, kuhu ma investeerisin ligi aasta tagasi.

Läinud nädalal hakkasid minu meilboksi üksteise järel tulema ärevad teated selle kohta, et Brasiilias on põrgu valla pääsenud. Sajad tuhanded veokijuhid blokeerisid protestiks kõrgete kütusehindade vastu suuremad maanteed ning see on põhjustanud miljarditesse eurodesse küündiva kahju ja halvanud riigi majanduse.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt