Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: ostsin Facebooki juurde

„Ole ahne, kui teised kardavad ja karda siis, kui teised on ahned,“ kõlab üks investorite lemmiktsitaate. Nüüd ongi käes aeg teha panus teiste investorite hirmule.

Foto: Scanpix

Neljapäeva hommikul ei uskunud ma oma silmi: Facebooki aktsia, mis oli veel õhtul uue rekordi teinud, oli järelturul vajunud enam kui 20 protsenti. Külm jutt käis südame alt läbi – kas tõesti olen majanduskriisi maha maganud? Kui juba Facebook 20% kukub, siis mis mu vaesest portfellist veel järel on?

Aga selgus, et ei, Facebook sai langusega üksinda hakkama. Kontsern tutvustas oma häid majandustulemusi ja andis mokaotsast mõista, et nüüd enam sellise hooga ei kasvata, ja investorid läksid paanikasse. Mina vaatasin numbreid ja otsustasin börsi avanedes ostuorderi sisse lükata.

Plaan Facebooki languse pealt juurde soetada oli mul juba algusest peale, nii et nüüd on aeg oma sõnade järgi käia. Panin paika plaani: kui aktsia kukub neljapäeva õhtuks kolmapäevaselt sulgemishinnalt umbes 20 protsenti, siis ostan oma praegusele 60 aktsiale 30 sõpra veel juurde.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt