Äripäev • 14 november 2019
Juhtkiri
Ainult tellijale

Halvad otsused tehakse headel aegadel

Pankade majandusprognoosidest lähtuvaid põhjendatud ohusignaale tasub arvesse võtta nii ettevõtetel, kodanikel kui ka valitsusel, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Foto: Anti Veermaa

Eesti Pank, Swedbank ja SEB pank saadavad oma värsketes prognoosides signaali, et kuigi otseseid kriisimärke ei ole, on Eesti majanduskasv aeglustumas ja maailmamajanduse kasv jääb nõrgaks, kindlustunde näitajad on olnud juba pikemalt langustrendis ja ebakindlus edasiste majanduslike ja poliitiliste väljavaadete suhtes püsib. SEB hoiatab sõnaselgelt, et Eesti majanduskasv aeglustub järsult. Eksport väheneb. Mõtlemapanevaid teateid tuleb ühisrahastuse sektorist. Kinnisvaraportaalides on pakkumiste arv jätkanud tempokat vähenemist. Jne, jne.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum