Äripäev • 8. mai kell 11:10
Juhtkiri
Ainult tellijale

Üks Eesti, kaks erinevat maksusüsteemi. Teeme ära

Foto: Anti Veermaa

Eestis tasub ettevõtetele pakkuda kahte erinevat maksusüsteemi ja jätta ettevõtja enda otsustada, kumba varianti ta eelistab kasutada. Sellise ettepaneku pakkus reedel Äripäeva raadio otse-eetris välja president Kersti Kaljulaid.

President meenutas enda kunagist ettepanekut, et lisaks investeeringute tulumaksuvabastusele kehtiks Eestis ka teine maksurežiim ehk madalam sotsiaalmaks. Need ettevõtted, kelle arenguetapp eeldab mahukaid kapitalipaigutusi ning seadmetesse investeerimist, saavad edasi kasutada praegu kehtiva maksusüsteemi tuge. Teised, eeskätt teenusmajanduses tegutsevad ärid, kus olulise osakaaluga varaks on inimesed, saaksid aga enda arengut tagant tõugata madalama sotsiaalmaksu abil.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum