Äripäev • 21. mai 2020 kell 17:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Algul tõrjusime viirust, nüüd vaba majandust?

Foto: Anti Veermaa

Sarnaselt meie küsitletud arvamusliidritega paneb Äripäev Eesti valitsuse hakkama saamisele eriolukorra juhtimisega hindega "arvestatud", kuid juhime tähelepanu, et majanduse edasist käekäiku puudutavad riskid püsivad ja õhus on märke, mis viitavad vaba turu ja konkurentsi halvenemisele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Kuigi tagantjärele tarkus on teadagi täppisteadus, on hinnangu andmine sellele, kuidas otsuseid langetati ja milline on nende pikaajaline mõju, erakordselt vajalik. Jah, koroonaviiruse üleilmne levik, nagu oleme seda näinud kevadel 2020 puhkenud pandeemiana, on erakordne. Jah, me ei tohi kriisi esimestel nädalatel tehtud otsuseid hinnates lähtuda tänastest teadmistest. Ent nõustume endise tippkohtuniku ja -poliitiku Rait Maruste öelduga, kes Äripäeva arvamusliidrite küsitluses sedastas, et nii majanduslikke kui ka õiguslikke otsuseid tuleb siiski hiljem põhjalikult analüüsida ja hinnata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum