Kaupleja Alex • 28. jaanuar 2019 kell 19:35

Kasumis jaanuar ning uus idee DAX-indeksiga

Vaatasin enda jaanuarikuu aruannet: ainult kaks tehingut ja paberil kolm protsenti kasumit.

Kaupleja Alex oleks tahtunud naftatehingus positsiooni suurendada.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasta alguses ei tekkinud mul ühtegi huvitavat ideed ning keskendusin vanade positsioonide sulgemisele. Juba väga pikalt avatud nafta turuneutraalne positsioon sai osaliselt (kaks kolmandikku) suletud. Kasum oli tagasihoidlik. Samas, kui head sisenemispunkti ei õnnestu tabada, siis on mõistlik leppida väikese kasumiga. Ei ole mõtet võtta liigset riski ja oodata nädalaid või kuid suurema kasumi saavutamiseks.

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 426.87 EUR

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Pean tunnistama, et ma ei ehitanud naftasegude turuneutraalset positsiooni (Brent müük ja WTI ost) kõige soodsamal hetkel. Maksimaalne hinnavahe Brent ja WTI vahel oli tol korral 12 dollarit. Mina alustasin tehingutega juba 8,50 dollari juures.

Idee oli hiljem suurendada positsiooni mahtu kõrgema hinnavahe juures. Kuna varemalt olin ma sisenud tehingusse liiga suure mahuga, siis ei olnud võimalik positsiooni enam suuremaks ehitada. Selle tulemusena pidin kütuste hinnatormi pealt vaatama ning osaliselt positsiooni sulgema (osa positsioonist on veel avatud).

Aga uskuge mind - enamus kauplejaid ei usu turuneutraalsete tehingute edusse. Mina veendusin veel rohkem selliste tehingute tõhususes ja efektiivsuses. Kindlasti tulen nende juurde kunagi tagasi. Hetkel meeldib mulle mängida mõttega avada turuneutraalne positsioon S&P 500 ja VIX ning S&P 500 ja Dow Jones vahel.

Foto: kaupleja alex

Aga nüüd uue idee juurde: pärast märkimisväärset korrektsiooni turul ja pärast esimese olulise vastupanutaseme saavutamist, otsustasin alustada DAX lühikese positsiooni ehitamist.

Vaadake nädalagraafikut! Hind on saavutanud tõusutrendi ja see võib pöörduda. Ma ei võtnud koheselt suurt riski ja avasin 30% võimalikust positsioonist. Kui hind tõuseb, siis plaanin oma positsiooni suurendada 11800 taseme juures.

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi MetaTrader5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Edukat kauplemist!

Kaupleja Alex

Hetkel kuum