• Jaga lugu:

  Aga kui ma oleksin homo?

  Huvitav, kui paljud Äripäeva tellijad tühistaks tellimuse, kui selguks, et Äripäeva peatoimetaja on homo? Ma ei tea, kui palju meie seas homosid on. Mind ei huvitagi see. Nagu mind ka ei huvita, kui paljud meie keskel õhtuti seebioopereid vaatavad. Või Tartu õlut Sakule eelistavad. Aga nad on meie ümber. Ja väärt seda, et nende olemasoluga arvestataks.

  Minu meelest on homod igati ok inimesed. Mõned targemad, mõned rumalamad, mõned virgemad, mõned laisemad. Täitsa tavalised ühiskonna liikmed.
  Sestap ma ei saa aru homofoobiast (nimetagem seda siis nõnda, kuigi selle all võib käsitleda ka nii käratsevat lesbilisuse vastalisust, rassismi ja üldse võõraviha), mida Eestis aeg-ajalt näha on. Alates haridusministri üllatavalt puritaanlikust avaldusest augustis kuni nüüd geidest usumeeste vastu alanud turmtulest.
  Lohutan ennast, et ilmselt on noores ühiskonnas, värskes demokraatias siis vaja see etapp läbida. Aga ehk oleks juba aeg see etapp lõppenuks kuulutada?
  Riigil tunnistada omasoohuviliste olemasolu koos kõige selle juurde kuuluvaga, koolilastele homoseksuaalsuse mainimisest sellealase liidu seadustamiseni. Mu poolest isegi lapsendamise lubamiseni teatud tingimustel.
  Ja teisalt võiksid vähemusse kuuluvad avaliku elu tegelased, sh ettevõtete juhid, seda avalikult tunnistada, näitamaks ühiskonnale, et omasooliste orientatsioon pole mingi vildakas hälve või haigus.
  Tagasi pealkirjas esitatud küsimuse juurde. Kuna ärimaailm on pragmaatiline ja raha kulutatakse lähtuvalt sellest, kas investeering tasub ära või mitte, siis arvan, et ka Äripäeva tellimus otsustatakse sellest saadavast kasust. Mitte peatoimetaja seksuaalsest suunitlusest. Ja õige ta on. Elus on olulisemaid küsimusi. Õnneks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.