Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aga kui ma oleksin homo?

  Huvitav, kui paljud Äripäeva tellijad tühistaks tellimuse, kui selguks, et Äripäeva peatoimetaja on homo? Ma ei tea, kui palju meie seas homosid on. Mind ei huvitagi see. Nagu mind ka ei huvita, kui paljud meie keskel õhtuti seebioopereid vaatavad. Või Tartu õlut Sakule eelistavad. Aga nad on meie ümber. Ja väärt seda, et nende olemasoluga arvestataks.

  Minu meelest on homod igati ok inimesed. Mõned targemad, mõned rumalamad, mõned virgemad, mõned laisemad. Täitsa tavalised ühiskonna liikmed.
  Sestap ma ei saa aru homofoobiast (nimetagem seda siis nõnda, kuigi selle all võib käsitleda ka nii käratsevat lesbilisuse vastalisust, rassismi ja üldse võõraviha), mida Eestis aeg-ajalt näha on. Alates haridusministri üllatavalt puritaanlikust avaldusest augustis kuni nüüd geidest usumeeste vastu alanud turmtulest.
  Lohutan ennast, et ilmselt on noores ühiskonnas, värskes demokraatias siis vaja see etapp läbida. Aga ehk oleks juba aeg see etapp lõppenuks kuulutada?
  Riigil tunnistada omasoohuviliste olemasolu koos kõige selle juurde kuuluvaga, koolilastele homoseksuaalsuse mainimisest sellealase liidu seadustamiseni. Mu poolest isegi lapsendamise lubamiseni teatud tingimustel.
  Ja teisalt võiksid vähemusse kuuluvad avaliku elu tegelased, sh ettevõtete juhid, seda avalikult tunnistada, näitamaks ühiskonnale, et omasooliste orientatsioon pole mingi vildakas hälve või haigus.
  Tagasi pealkirjas esitatud küsimuse juurde. Kuna ärimaailm on pragmaatiline ja raha kulutatakse lähtuvalt sellest, kas investeering tasub ära või mitte, siis arvan, et ka Äripäeva tellimus otsustatakse sellest saadavast kasust. Mitte peatoimetaja seksuaalsest suunitlusest. Ja õige ta on. Elus on olulisemaid küsimusi. Õnneks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.