• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viviane Reding: Pilvandmetöötlus vajab raame

  Pilvetehnoloogiast võib kasu saada kõigis majandusvaldkondades, kirjutab Euroopa Komisjoni asepresident Viviane Reding.

  Firmadele ja asutustele tähendab pilvandmetöötlus odavamat ja paindlikumat infotehnoloogiat. Pilvetehnoloogia loob uued võimalused neile, kel ei ole piisavalt kapitali ehitada andmekeskus uue äriidee järeleproovimiseks. Samuti saab selle tehnoloogia abil Euroopas kättesaadavaks teha legaalse infosisu kõigile, kes seda kasutada soovivad. Teadlastele loob pilvandmetöötlus võimaluse teha koostööd kolleegidega kogu maailmas.
  Pilvetehnoloogiast võib kasu saada kõigis majandusvaldkondades. Seepärast on vaja Euroopas tegutseda kooskõlastatult, et kõik saaksid olla oma õigustes kindlad ja kedagi ei jäetaks kõrvale. Nii saaksid kõik osa 160 miljardi euro suurusest aastakasust, mille tooks kaasa täiustatud õiguskeskkond. Selline riigipiire ületav nähtus nagu pilvandmetöötlus vajab ka võimalikult piiriülest, ajaga kaasaskäivat ja stabiilset õigusraamistikku.
  Pilveteenuste kasutuselevõttu takistab praegu usalduse puudumine. Esimene samm on juba tehtud koos ettepanekuga digitaalajastule vastavate ühtsete Euroopa andmekaitse-eeskirjade kehtestamiseks. Oleme endale teadvustanud, kui tähtsad on digitaalmajandusele andmed, sealhulgas isikuandmed. Andmed on nagu valuuta, mida peab saama usaldada ja mis peab saama vabalt liikuda.
  Ometi on praegu samahästi kui võimatu viia oma pilvepõhiseid andmeid üle ühelt teenuseosutajalt teisele. Levinud probleemideks on tehniliste standardite puudus ja arusaamatud lepingud, mida ükski tavakasutaja ei loe. Paljud üksikisikud või väikeorganisatsioonid ei aimagi, millised piirangud lepingutega kaasnevad, ja võivad ennast leida olukorrast, kus nad ei saa oma muusikafaile või andmeid ühe teenusepakkuja juurest teise juurde üle viia.
  Andmete porditavuse võimaldamisega, lihtsate ja õiglaste lepingutingimustega ning usaldusväärsete teenuseosutajate sertifitseerimisega saab suurendada pilveteenuste kasutajate usaldust valitud teenuse vastu. Pilvandmetöötlus muudab Euroopa majanduse mängureegleid. Suurema, usaldusväärsema ja tõhusama pilvandmetöötlusturu loomine Euroopas võib anda sadadele tuhandetele väikeettevõtetele võimaluse edu saavutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.