13. märts • 1 min
Jaga lugu:

Meenutame Panama paberite skandaali

Oleg (vasakul) ja Andres Sõnajalg "Äripäev eetris" stuudios.
Oleg (vasakul) ja Andres Sõnajalg "Äripäev eetris" stuudios.  Foto: Andres Haabu

Panama õigusabifirmast Mossack Fonseca lekkis 2016. aasta kevadel ajakirjanike kätte üle 11 miljoni dokumendi, millest selgus, et paljud riigipead, poliitikud, ärimehed, rahvusvaheliselt tuntud kurjategijad ja sportlased on varjanud oma varasid maksuparadiisides.

Saate esimeses pooles kõneleb advokatuuri esimees Hannes Vallikivi sellest, mismoodi tunnevad advokaadid ennast olukorras, kus peavad päevast päeva tõestama et ei ole kaamelid ja üha korrutama, et offshore'ide kasutamine on seaduslik.

Teises pooles räägivad Oleg ja Andres Sõnajalg, kas nemad on Panama advokaadibüroo Mossack Fonseca kliendid ja miks nad kasutavad ettevõtted offshore-firmasid. Üks nende äripartner oli seotud Panamaga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt