Karl-Eduard Salumäe • 28. august 2020 kell 11:28

Saksamaa toimib koroonakriisis õlitatud masinavärgina

Saksa liidukantsler Angela Merkel  Foto: Reuters/Scanpix

Sakslaste organiseeritus ning õlitatud masinavärgina toimimine nii meditsiinis, riigi juhtimises kui äris on neid endid ja tegelikult ka kogu ülejäänud Euroopat koroonakriisis aidanud, tõdetakse „Saksa majandustunni“ seekordses saates.

Saksa liidukantsler Angela Merkel pani hiljuti Euroopa riigijuhtidele südamele, et koroonaviiruse teises laines tehtaks omavahel koostööd, selmet kergekäeliselt piirid sulgeda.

Uute koroonajuhtumite arv on Saksamaal näidanud viimasel ajal tõusutrendi. Mitmel päeval on lisandunud üle tuhande haigestunu.

Koostööst ning võimalikest lahendustest ja tagajärgedest räägitakse saates kahe vestluspartneriga. Saate esimeses pooles kuuleb jutuajamist Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsinaga, kes vaatleb olukorda läbi majanduse prisma, ning teises pooles Saksa-Balti kaubanduskoja Tallinna büroo juhi Tarmo Mutsoga, kes annab nõu Saksa turgu sihtivatele Eesti ettevõtjatele.

Saadet juhib Karl-Eduard Salumäe.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum